Gr / En  
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Αντιρρυπαντικός εξοπλισμός και υλικά

 

Η Θ.Ε.Σ. προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς σε εξοπλισμό καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της με μεγάλους οίκους του εξωτερικού.
Η μακρόχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία μας στην παροχή εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή έχει εξασφαλίσει πρωτοπόρα συστήματα, εξοπλισμό και υπηρεσίες, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για αποκατάσταση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχουν χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις ρύπανσης με πετρελαιοκηλίδες ανά τον κόσμο.
 
 
Η Θ.Ε.Σ διαθέτει τα ακόλουθα μέσα αντιμετώπισης των πετρελαιοκηλίδων:
  • Skimmers (συλλέκτες επιπλέοντος πετρελαίου) διαφόρων δυνατοτήτων, αναλόγως του μεγέθους της ρύπανσης. Είναι δυνατή η προσαρμογή σε σκάφη (vessel mounted advancing skimmers), τα οποία κινούνται μέσα στην πετρελαιοκηλίδα. 
  • Φράγματα εγκλωβισμού πετρελαιοκηλίδων (booms). Eίναι κατασκευασμένα από ειδικό ανθεκτικό ελαστικό υλικό. Διακρίνονται σε βαρέως τύπου και ελαφρού τύπου, αναλόγως των απαιτήσεων του εκάστοτε έργου.
  • Σκάφη εργασίας και μπάρτζες διαφόρων μεγεθών και αποστολών για μεταφορά του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού στην περιοχή της μόλυνσης και την εκτέλεση των εργασιών αντιμετώπισης της ρύπανσης.
  • Αντλίες και τεχνολογία άντλησης για την άντληση και την αποθήκευση του πετρελαίου.
  • Συστήματα καθαρισμού ακτών.
  • Βοηθητικά συστήματα, όπως πτυσσόμενες δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης πετρελαίου, ειδικά πιεστικά μηχανήματα καθαρισμού, φορητά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για λειτουργία των συστημάτων σε δυσπρόσιτες ακτές και περιοχές, κιβώτια εναποθήκευσης και μεταφοράς των αντιρρυπαντικών συστημάτων, κλπ.

 

 

Ημ/νια επεξεργασίας: 01/04/2016