Gr / En  
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Ενεργειακά έργα – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 

Στον Τομέα των ενεργειακών έργων η εταιρεία μας έχει αναπτύξει σημαντικές τεχνολογίες, ενώ συνεργάζεται με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Παραγωγή ενέργειας από κυματισμούς
Σε εξέλιξη είναι πρόγραμμα κατασκευής και εγκατάστασης πιλοτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας από κυματισμούς, καθώς και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας υπό τη μορφή πεπιεσμένου αέρα.
Η εταιρεία μας είναι ανοικτή σε προτάσεις συνεργασιών στον τομέα αυτό.
Συστήματα μέτρησης αιολικού δυναμικού
Αναλαμβάνουμε την πλήρη σχεδίαση, κατασκευή, εγκατάσταση λήψη και επεξεργασία ανεμολογικών στοιχείων για την αξιόπιστη εκτίμηση του αιολικού δυναμικού σε οποιαδήποτε περιοχή, χερσαία ή θαλάσσια.
Ιδιαίτερα:
  • Πλωτή πλατφόρμα μέτρησης αιολικού δυναμικού  è 2.2.1 σε θαλάσσιες περιοχές, με αναδιπλούμενο ιστό, σε πραγματικό ύψος και σε μεγάλα βάθη νερού.
  • Διαιρούμενοι ή και αναδιπλούμενοι ιστοί πολλαπλών χρήσεων μέτρησης αιολικού δυναμικού, εγκαθιστάμενοι  στον πυθμένα της θάλασσας σε περιοχές μικρών σχετικά βαθών.
  • Διαιρούμενοι ή και αναδιπλούμενοι ιστοί, πολλαπλών χρήσεων, εγκαθιστάμενοι σε χερσαίες τοποθεσίες
  • Λήψη, καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων αιολικού δυναμικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προετοιμασία φακέλου για την έκδοση άδειας αιολικού πάρκου. 
Συστήματα θαλάσσιων αιολικών πάρκων
Μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή πλατφορμών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε θαλάσσιες περιοχές μεγάλου εύρους βαθών. Ιδιαίτερα:
  • Πλατφόρμες εδραζόμενες στον πυθμένα της θάλασσας, σε σχετικά αβαθή νερά, ικανές να φέρουν ανεμογεννήτρια μεγάλης ισχύος.
  • Πλωτές πλατφόρμες με περίσσεια άντωσης και κατακόρυφα αγκυροβόλια è 2.1.3, ικανές να εγκαθίστανται σε μεγάλα βάθη νερού και ικανές να φέρουν ανεμογεννήτριες μεγάλης ή πολύ μεγάλης ισχύος.
Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με τη μορφή πεπιεσμένου αέρα στο βυθό της θάλασσας
Η επιχείρηση μας αναπτύσσει συστήματα προσωρινής αποθήκευσης ενέργειας, με τη μορφή πεπιεσμένου αέρα στο βυθό της θάλασσας , ικανά να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Η αποθήκευση γίνεται σε αεροφυλάκια τύπου μπαλονιού και η ανάκτηση του γίνεται με την ίδια την πίεση του νερού στο βάθος εγκατάστασης.
Το σύστημα αποθήκευσης μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε συνδυασμό με μονάδες παραγωγής κυματικής ενέργειας, όπως αυτές που σχεδιάζει η επιχείρηση, είτε ακόμα και με μονάδες ανεμογεννητριών.
Το σύστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσει σε ένα σενάριο τύπου «8-8-8» , ήτοι 8 ώρες απ’ ευθείας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 8 ώρες αποθήκευση και 8 ώρες συμπαραγωγή. Με τον τρόπο αυτό η συνολικά παραγόμενη ενέργεια θα αποδίδεται στις ώρες αιχμής.
 
Το σύστημα σχεδιάζεται για να εκμεταλλεύεται και την ημερήσια διαφορά θερμοκρασίας, δεδομένου ότι η διαδικασία της αποθήκευσης λειτουργεί βραδινές ώρες με χαμηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας, ενώ η αξιοποίηση της αποθηκευμένης ενέργειας γίνεται μεσημεριανές ώρες (αιχμή) με υψηλές θερμοκρασίες.
 
Αυτόνομη δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ
Στα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια μας είναι η ανάπτυξη θαλασσίων αιολικών και κυματικών πάρκων σε περιοχές του Αιγαίου σε συνεργασία με εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού σε θέματα ανεμογεννητριών.
Ημ/νια επεξεργασίας: 11/07/2011